onsdag den 23. januar 2013

DE 12. VÆGTEN - LIBRA. En astronomisk og astrologisk fortolkning af de karakteristiske træk hos VÆGTEN


I en ambitiøs serie af malerier af de 12 Dyrekreds tegn, som Solen gennemløber i løbet af et kalenderår, præsenterer jeg her min tolkning af Stjernebilledet VÆGTEN - LIBRA.



                VÆGTEN – LIBRA. 24.9. – 23.10.


Astronomisk: Stjernebilledet Vægten er synligt fra 50 o Nord – 90 o Syd.
Det er det syvende tegn i Dyrekredsen – Zodiak, og det består kun af få stjerner. I gamle dage hørte det til stjernebilledet Skorpionen. Dets oprindelige navn var Chelai – Skorpionens Saks.  I Vægten er M 5 – en Kugle stjernehob, der er synlig i en mindre astronomisk kikkert.

Mytologisk: I den græske mytologi blev Vægten ikke anset for at være et selvstændigt stjernebillede. Det blev ophøjet til stjernebillede i det 1. århundrede f.Kr. for at forherlige Julius Cæsar. Han havde gjort sig fortjent til at få sit eget stjernebillede ved bl.a. at reformere den romerske kalender  (Den Julianske Kalender) – som han indførte i år 45.f. kr., og for sin legendariske retfærdighed.

Astrologisk:  VI BALANCERER. Vægten symboliserer kontakt, harmoni og balance. En skarp dømmekraft og retfærdighedssans er nogle karakteristiske træk hos Vægten. De elsker fred og fordragelighed og foragter det rå og brutale. De er skønhedselskende, taler godt for sig og kan være meget charmerende. Dens talent er at bevare roen og at få mennesker til at fungere gnidningsfrit sammen. En, selv en Vægt kan miste sin selvbeherskelse, og så kan man se slægtskabet mellem den og den temperamentsfulde Vædder.  

Planeten er Venus som symboliserer Skønhed, harmoni og æstetisk sans. Metallet er Kobber og ædelstenene er bl.a. Jaspis, Jade, Rosa kvarts og Perler. De foretrukne farver er Rosa og Purpur. En udpræget Samfundsfølelse og Balance er hoved dyderne og det – nogle gange dilettantiske er den lille last, som kendetegner som kendertegner Vægten.
Nyrerne er Vægtens kropsligt svage punkt.

Kan købes. Pris: 1000.- ved interesse - via mail: josefk1954@gmail.com 

                                                                                                                                                             www.Josefkdk.blogspot.com  23.1.2013






Ingen kommentarer:

Send en kommentar