onsdag den 23. januar 2013

De 12. VÆDDEREN - ARIES. De astronomiske og astrologiske karakteristika ved stjernebilledet.



I en ambitiøs serie af malerier af de 12 Dyrekreds tegn, som Solen gennemløber i løbet af et kalenderår, præsenterer jeg her min tolkning af Stjernebilledet VÆDDEREN .

Solgt!         september 2013




                 VÆDDEREN – ARIES. 21.3. – 20.4.



Astronomisk: Stjernebilledet Vædderen er fuldt synligt fra 90 o N – 58 o S. Der er ingen særlig klare stjerner eller galakser i tegnet. Vædderen var tidligere kendt som det første tegn i kalenderens dyrekreds. Selv om Forårspunktet, ifølge Jordens ”Præcession” har forskudt sig ind i Fiskene, tilfalder den Astrologiske værdighed dog stadig Vædderen.

Mytologisk: Vædderen kan være tegnet fra myten om Jason og det Gyldne skind. Det kan også være om den romerske Gud Bacchus, som redder ham fra at dø af tørst ved at vise ham vejen til en brønd. Bacchus takkede ved at placere Vædderen på himlen.

Astrologisk: ” JEG VIL!”  Væddere er modige, raske til at handle, men har tit svært ved at indordne sig. Mange er gode sportsfolk, der gerne vil være nr. 1! Det der er sket, interesserer dem ikke. De hader fejhed og de elsker fare. Væddernes utrolige energi er smittende og kan være netop det, der inspirerer andre til aktiv handling. Som børn har de ofte flere skrammer og buler end deres kammerater. De er ikke særligt sparsommelige, men de har en god smag og er ofte musikalske. Vædder mennesker er ofte modige, har leder- og pionertræk, men det kan i nogen grad hæmmes af utålmodighed med andre. Det er ofte de kortsigtede mål, der er de vigtigste.

Planeten er Mars, som symboliserer dynamik, handlekraft og iværksætteri. Metallet er Jern og ædelstenene er bl.a. rubin og karneol. Deres fornemste dyd er mod og deres svagheds karakteristik er det impulsive og utålmodige, især over for andre. Hovedet er Vædderens svage punkt.  
 

                                                                                                                                                                             www.josefkdk.blogspot,com    23.1.2013

  
 



Olie på lærred.  20 x 20 cm
Kan købes. Pris: 1000.-  Henvendelse via mail:  josefk1954@gmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar