onsdag den 23. januar 2013

DE 12. JOMFRUEN - VIRGO. En astronomisk og astrologisk fortolkning af Jomfruens karakteristika.


I en ambitiøs serie af malerier af de 12 Dyrekreds tegn, som Solen gennemløber i løbet af et kalenderår, præsenterer jeg her min tolkning af Stjernebilledet JOMFRUEN.







             JOMFRUEN – VIRGO: 24.8. – 23.9.


Astronomisk: Stjernebilledet Jomfruen er fuldt synligt fra 67 o Nord – 75 o Syd. Jomfruen er det næststørste af alle 88 Stjernebilleder. Det rummer bl.a. Virgohoben, som er den Galaksehob, som ligger tættest på Jorden. I Virgohoben er der mere end 3000- Heraf kan de 30 ses i en mellemstor astronomisk kikkert.   ”Alfa Virginis” – Spica, er hovedstjernen og en af de mest lysstærke på himlen.  Ved Vintersolhverv - (21.12./ 22.12.) – står Solen op i dette,  - det 6. Tegn i Dyrekredsen.

Mytologisk: I den græske mytologi var Jomfruen Korngudinden Demeter, hvis datter Persephone blev bortført til Underverdenen. I mange kulturer har Jomfruen været repræsentationen af den Store Moders Arketype og stjernen Spica = Aks(latin), enten angivet som et kornaks eller hendes barn

Astrologisk: JEG ANALYSERER.  De er praktiske, ærlige og præcise, som kan klare sig overalt. De er elskværdige, forstandige, materielle og sparsommelige og foretrækker som regel det, vi kalder ” Den gyldne Middelvej”. De kan derfor også ind imellem virke lidt gammelkloge og forsigtige. Jomfruens forestillinger om det ideelle er grundlaget for perfektionismen. De er flittige og har orden og overblik, men savner måske evnen til at fantasere og tillade det irrationelle?

Planeten er Merkur, som i modsætning til Tvillingerne, her symboliserer intellektuelle og videnskabelige evner. Merkur tænker logisk. Metallet er kviksølv og nogle af ædelstenene e Jaspis, Tigerøje, Rav og Ametyst. Den foretrukne farve er mørkegrøn. Orden og praktisk tilrettelæggelse er en af hoved dyderne og kritik af andre mennesker, som måske ikke har den ønskede ordenssans, er en af de små laster, som kendetegner Jomfruen.
Maven og tarmene er deres kropsligt svage punkter.


 
                                                                                                                                                          www.josefkdk.blogspot,com    23.1.2013


Kan købes: Pris 1000.-  Henvendelse via mail: josefk1954@gmail.com




Ingen kommentarer:

Send en kommentar