torsdag den 27. december 2012

De 12. STENBUKKEN-CAPRICORNUS. De astrologiske og astronomiske Dyrekredstegn. Zodiak.

STENBUKKEN - CAPRICORNUS.
Olie på lærred:   20x20 cm. 



For tilsvarende eller andre fortolkninger af astronomiske og astrologiske motiver, kontakt mig venligst via min mail:   josefk1954@gmail.com









 STENBUKKEN – CAPRICORNUS: 22.12. – 20.1.



Astronomisk: Stjernebilledet Stenbukken kan skimtes lavt i syd om aftenen i september og oktober måned. De to øverste dobbeltstjerner Alpha 1 og 2 og Beta, længst til højre i billedet, udgør hornene på den fortryllede Satyr – Pan.

Mytologisk: Stjernebilled figuren er i græsk mytologi en afbildning af Pan i en situation under gudernes kamp med Titanen Tyfon. Men Stenbukken kendes også som geden Amaltheia, som ammede den spæde Zeus. Ingen af Stenbukkens stjerner er særlig klare.

Astrologisk: Stenbukkene er praktiske viljesmennesker, som ser dagens lys, selv i årets mørkeste tid. De er alvorlige og stræbsomme. De er sparsommelige, grundige og lægger deres planer på lang sigt. De er seje, holder længe ud og arbejder sig langsomt, men sikkert frem mod det mål, de sætter sig. Normer og regler er en vigtig del af en Stenbuks ansvarsfølelse, som gør, at de får struktureret tingene. Stenbukkene er gode og trofaste venner.

Planeten er Saturn, som symboliserer ansvarsfølelse og disciplin. Metallet er Bly og ædelstenene er den sorte Onyx. Farven er sort. Stenbukkenes fornemste dyd er ihærdighed, men de kan også være lidt menneskesky. Knæene er Stenbukkens kropsligt svage punkt.

                                                                         




                                                                                                                                                                                                                                                                                                    www.josefkdk.blogspot.com                                                                                                                                                                        15.12.2012

 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar