torsdag den 27. december 2012

De 12. SKYTTEN-SAGITTAURIUS. De astrologiske og astronomiske Dyrekredstegn. Zodiak.

SKYTTEN - SAGITTAURIUS.


Olie på lærred: 20x20 cm. 2012. Privateje.
NB: for tilsvarende eller andre fortolkninger af Dyrekreds motivernes mystik, kontakt mig venligst via mail:  josefk1954@gmail.com




   SKYTTEN – SAGITTARIUS: 23.11. – 21.12.



Astronomisk: Stjernebilledet Skytten er fuldt synligt fra 44 o Nord – 90 o Syd. Set fra Danmark ligger det meget langt mod syd, og er kun synligt på de varme, lyse sommernætter. Men en rigdom af stjerner, tåger og galakser kan man se i Skytten, hvis blot rejsen går sydpå. Den ene side af stjernebilledet Skytten svarer til vort Mælkevejssystems centrum. Her er de meget kendte gaståger M 20 (Trifidtågen), M8 – NGC 6523 (Lagoon) og M 17 – NGC 6618 (Omega).

Mytologisk: I den græske mytologi blev Kentauren Chiron, som var halvt hest og halvt menneske, skudt ved et uheld af Herakles.

Astrologisk: Skytten – Jeg Erkender. Skytten er tegnet for Etik, Jura, Religion og Idealer. Skytten er den fødte optimist. Han forsøger hele tiden at udvide sine muligheder og sin horisont. Ild tegnet Skytten vil opleve noget.
Skytter bliver som regel gamle. De er arbejdsomme mennesker, som elsker friheden overalt. De er også store dyrevenner og er muntre og selskabeligt anlagt. De har ofte heldet med sig. De har sans for eventyr og tilværelsens eventyrlighed. De anerkender deres modstandere og er sandhedssøgende.

Planeten er Jupiter, som symboliserer lov og orden. Jupiter udvider vores horisont og bliver kaldt den store lykkeplanet. Metallet er Tin og ædelstenen er Purpur Ametyst. Den foretrukne farve er også purpur – lilla.
Godhed er hoved dyden og forfængeligheden den lille last, som kendetegner Skytten. Filosof og Sigøjner kan begge passe på en Skytte. Fælles er ønsket om ny erfaringer. Lårene er Skyttens svage punkt.





                                                                                                                                                    www.josefkdk.blogspot,com    15.12.2012



Ingen kommentarer:

Send en kommentar