torsdag den 27. december 2012

De 12. TYREN-TAURUS. De astrologiske og astronomiske Dyrekredstegn. Zodiak

I en ambitiøs serie af malerier af de 12 Dyrekreds tegn, som Solen gennemløber i løbet af et kalenderår, præsenterer jeg her min tolkning af Stjernebilledet TYREN.






                     TYREN – TAURUS. 21.4 – 21.5





Astronomisk: Stjernebilledet er fuldt synligt fra 88 – 58 grader Nord. Den røde kæmpestjerne ”Aldebaran´s” diameter er 36 x større end vor sols! Den udgør Tyrens øje. Den ses tydeligt og højt på den nordlige himmel fra efterår til senvinter. ”Plejaderne” – eller ”Syvstjernen” og ”Hyaderne” er to kendte stjernegrupper i Tyren.

Mytologisk forestiller Tyren den øverste græske Gud – Zeus. Han forvandlede sig til en tyr, da han ville forføre kongedatteren Europa.

Astrologisk: Tegnet for personlige ressourcer og evner. Tyren viser os universets styrke. Den er vores materielle og åndelige ressourcer.  Tyren holder af livets glæder og har en meget fin sans for kunst. Tyremennesker går i reglen lige på og hårdt, men er stort set godmodige. Da de kan være stivnakkede, tager de ikke gerne mod råd fra andre. De er svære at bringe ud af fatning og foretrækker næsten altid det bestående. Mange af dem er beskæftiget indenfor landbrug, bank – og pengevæsen.

Tyren HAR. Det er grundlaget for – og fastholdelsen af de erindringer, der bliver til menneskets Etik og Moral. Uden Tyrens insisteren på tings og oplevelsers værdi, ville alt være tilfældigt og uden grænser.

Planeten er Venus. Gudinde for kærlighed og skønhed. Tyrens metal er Kobber og dets ædelsten er akvamarin og smaragd. Dens farver er lyseblå og grøn. Tålmodighed er dens dyd og stædighed er en af dets svagheder. Hals og svælg er de legemligt svage steder. 

Privateje.





                                                                                                                                                    www. Josefkdk.blogspot.com.       15.12.2012

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar