fredag den 19. april 2013

Lodbjerg Fyr, Thy. En sommerfortolkning.

Lodbjerg Fyr i Thy - ca 4 km N. for Agger, blev opført i 1883 - 1884. Det er placeret lidt inde i klitten, så der er ikke direkte udsyn til Vesterhavet.Den mellemliggende klitplantage er anlagt efter opførelsen af fyret

 Lodbjerg Fyr, som ligger ensomt, midt ude i et stort hede- og plantageområde. Fyret blev bygget i 1883 og tændt første gang 28. november 1884. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset har en højde på 48 meter over havet. Lodbjerg Fyr er et såkaldt anduvningsfyr, som med sit kraftige lys har ydet støtte i forhold til skibenes landkending og sejlads i kystnære farvande. Lodbjerg Fyr lyser stadig med to hvide blink hvert 20. sekund. Fra toppen af fyret er der en vid udsigt over klithede og hav. Det bygningsfredede fyr består af selve fyrtårnet sammenbygget med to parallelle bygninger, der fungerede som boliger for personalet. Her levede fyrmesteren og to assistenter med deres familier, og da der var langt til nærmeste nabo, var det et isoleret samfund. I 1883 var der ingen træer, men i dag betyder plantagen, at der er dejlig læ.Fyret er åbent for besøg i dagtimerne; ved indgangen er en plancheudstilling om fyrtårnets og områdets historie.



Olie malet på lærred: 30 x 40 cm - 2013. Det fascinerende er de granitsten, der er anvendt. I det klare solskin, kan fyrtårnet derfor "spille i mange farvenuancer. 
Kan købes.  Pris 2500.- kr.        Henvendelse via mail:  josefk1954@gmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar