fredag den 1. marts 2013

DE 12. SKORPIONEN - SCORPIUS (II). En astronomisk/ astrologisk Odyss'e gennem Dyrekredsens 12 stjernetegn

SKORPIONEN - SCORPIUS (II), er min 2. fortolkning af dette markante stjernebillede/ stjernetegn. Som ved de andre tidligere fortolkninger, er de kunstneriske muligheder som "himlens stjerner og havets sand". Kun med de begrænsninger jeg selv definerer. Nemlig en astronomisk korrekt gengivelse! De astrologiske elementer udsættes for friere tolkninger.

Olie på lærred: 20x20 cm. 2013. Billedet er RESERVERET til senere salg!




       SKORPIONEN – SCORPIUS: 24.10. – 22.11.




Astronomisk: Stjernebilledet er fuldt synligt fra 44 o Nord – 90 o Syd.
Det er et meget markant og smukt stjernebillede, som ligger i et stjernerigt område, tæt på Mælkevejens centrum. I Danmark er billedets øverste stjerner og hovedstjernen – en rød kæmpestjerne ”Antares” synlige lavt i sydøst – sydlig retning på lune sommernætter. På grund af sin placering tæt ved Mælkevejens centrum, er Skorpionen et eldorado af stjernehobe og galakser.

Mytologisk: Orion blev stukket af Skorpionen og døde af det. Guderne sørgede herefter for, at Orion går ned i Vest når Skorpionen står op i Øst. De kommer aldrig til at mødes på himlen.

Astrologisk: Jeg Forvandler. Skorpionen er forbindelsen mellem det bevidste og det ubevidste. Den ser virkeligheden i øjnene og lever intenst. En Skorpion er viljestærk, sej og kamplysten. De er ærgerrige mennesker med lyst til at herske, men de er også varmhjertede. De giver ikke op og pynter ikke på en sag. De glemmer sjældent uret begået mod dem. De kan nå det allerstørste. Inden for kunst er det især sang og musik, der tiltrækker dem.

Planeter er Mars og Pluto. De symboliserer det stridslystne, oprydderen og evnen til kollektiv forståelse. Ædelstenen er den røde granat og farven er rød. Vedholdenhed er en af Skorpionernes vigtige dyder og uforsonlighed er en af deres laster. Underlivet er Skorpionens legemligt svage punkt.






                                                                                                                                                                       www.josefkdk.blogspot.com.   15.12.2012
                                                                                       




Ingen kommentarer:

Send en kommentar